Skaitiniai

Spirulina ir jos nauda organizmui

Spirulina ir jos nauda organizmui

Spirulina – senovinė melsvabakterė, turinti daug funkcinių elementų. Spirulina (Arthrospira platensis) - mėlynasis mikrodumblis, priklausantis melsvabakterėms, formuojantis spiralės formos kolonijas, daugiausia augantis tropinėse ir subtropinėse vietovėse. Spirulina buvo auginama šimtmečius, o nuo XVI amžiaus buvo naudojama kaip pagrindinis maisto šaltinis actekų ir majų civilizacijose. Septintajame dešimtmetyje spirulina buvo iš naujo atrasta ir ištirta dėl jos biocheminės sudėties bei susijusio biologinio aktyvumo. Spirulinoje yra daug maistinių medžiagų, įskaitant didelį kiekį baltymų (60–70 %), nepakeičiamųjų aminorūgščių, mineralų (įskaitant kalcį, geležį, magnį, seleną ir cinką), riebalų rūgščių, vitaminų ir riebaluose tirpių antioksidantų (įskaitant vitaminą E ir karotenoidus). Be to, be puikių maistinių savybių,...

Skaityti daugiau


Ruduo jau čia pat: kaip pasiruošti naujam sezonui ir sustiprinti savo sveikatą?

Ruduo jau čia pat: kaip pasiruošti naujam sezonui ir sustiprinti savo sveikatą?

🍂Ruduo Lietuvoje – tai ne tik spalvoti medžiai, garuojančios arbatos ir jaukūs megztiniai, bet ir iššūkių kupinas laikotarpis.

Skaityti daugiau


Chlorella

Chlorella – mikrodumbliai geresnei savijautai

Dumbliai, taip pat iš jų išgauti produktai - vis labiau paklausūs visame pasaulyje dėl jų maistinės vertės.

Skaityti daugiau